ORDU / FATSA - Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

PROSEDÜR

SORUMLU KİŞİ

SÜREÇ TAKİBİ

Salgın hastalık belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı vb.) olan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlara  kuruluşumuz tarafından temin edilen  Kişisel Koruyucu Donanımlar ( tıbbı maske, eldiven vb )  verilecektir.

Kuruluş Müdürü

Her an kullanılmaya hazır olacak şekilde

Salgın hastalık belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı vb.) olan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da personel için İzolasyon alanı oluşturulmuştur.

Kuruluş Müdürü

Kuruluş eğitim ve öğretime geçmeden önce

Süreç yönetimi   kuruluş müdürü tarafından sağlanacak, uygulamada, eğitim almış  Hijyen ve Enfeksiyon Korunma ve Kontrol  Ekibi sorumlu olacaktır.

Hijyen ve Enfeksiyon Korunma ve Kontrol  Ekibi

Salgın yönetimi süresince

Salgın hastalık belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı vb.) olan veya temaslısı olan öğretmen,, personelin 1. Derece  yakınlarına, öğrenci için velisine haber verilecekti

Acil Durum İletişim Sorumlusu

İç ve Dış İletişim

Müdür Yardımcısı

Salgın belirtisi gösteren öğrenci ve personel olduğu sürede

Salgın hastalık belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı vb.) olan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlarımız için öncelikle 3 nüsha halinde  VAKA BİLDİRİM FORMU doldurulacak,  bir örneği, ilgili sağlık kuruluşu yetkilisine, bir örneği  personel için  1.derece yakına, öğrenci velisine verilecek, bir örneği kuruluşumuzda muhafaza edilecektir.

Müdür Yardımcısı

Salgın belirtisi gösteren personelin  ilgili sağlık kuruluşu yetkilisine teslim edilirken.

Salgın hastalık belirtisi gösteren kişi ve temaslılarca kullanılan alanların sağlık otoritelerinde belirtilen şekilde boşaltılması, dezenfeksiyonu yapılıp  24 saat süre ile boş olarak tutulup  havalandırması yapılacak olup, , temizlik işlemi daha sonra  gerekli önlemleri almış bir şekilde eğitimli temizlik personelimiz tarafından yapılacaktır.

Temizlik Hizmetlerinden Sorumlu Eğitimli Personel

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalarda.

İzolasyon alanına alınacak  olan salgın belirtileri gösterenlerle ilgilenecek olan personelimize  uygun KKD'ler ( göz koruması, eldiven, önlük, elbise ) sağlanacak, kullanımı ile ilgili eğitim verilecek  ve zimmetli olarak teslim edilecektir.

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalarda.

Salgın belirtisi gösteren kişiye müdahale eden  olan personele, müdahale sonrası,

İlk önce eldivenler ve elbisenin çıkarılması,

-El hijyeni yapılması,

-Sonra göz koruması çıkarılması

-En son maskenin çıkarılması ve hemen sabun ve su veya alkol bazlı el antiseptiği ile ellerin temizlenmesi konusunda yazılı bilgilendirme yapılacaktır.

Müdahale sonrası

Salgın hastalık belirtileri olan kişinin vücut sıvılarıyla temas eden eldivenleri ve diğer tek kullanımlık eşyaları tıbbi atık olarak kabul edileceği için , izolasyon alanında ve müdahale eden personelin soyunacağı alana  TIBBİ ATIK kutusu konularak bertaraf edilmesi sağlanacaktır.

Kontrol Tedbirleri Uygulama ve Takip Sorumlusu Müdür Yardımcısı

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalara müdahale sonrası.

Olası temaslıların saptanması ve sürecin yönetilmesi, Ulusal Sağlık Otoritesinin belirleyeceği kurallara uygun olarak yapılacaktır

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalarda.

Salgın belirtisi gösteren kişi ile aynı ortamı paylaşanların cerrahi (tıbbi) maske takması sağlanacak,

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalarda.

Şüpheli COVID-19 vakası ile aynı sınıfta kalan öğrenciler sonuç çıkana kadar ayrı bir yerde izole edilecek. Yetkili Sağlık kuruluşunun yönlendirmesine göre 14 evde karantina kuralının uygulanması bildirilecek.

Kontrol Tedbirleri Uygulama ve Takip Sorumlusu Müdür Yardımcısı

Salgın belirtisi gösteren öğrenci ve çalışanlar olduğu zaman.

İlgili sağlık kuruluşuna haber verilecek, Vaka bildirim formu ile birlikte  salgın belirtisi gösteren kişi, ilgili sağlık kuruluşu aracılığıyla hastaneye sevki sağlanacaktır.

Salgın yönetimi süresinde gelişen vakalarda.

Bulaş Bazlı Önlem Planımız (BBÖ) tüm tarafların bilgilenmesi için kuruluşumuzun WEB sitesinde yayınlanacaktır. Bu sürecin uygulanılmasında tüm tarafları bu plan dahilinde bilgilendirmeyi taahhüt ederiz.

08/07/2021

Teyfik ÖZTÜRK