ORDU / FATSA - Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Mrt

Sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştiren, tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı sebebiyle okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü çeşitli etkinliklerle okulumuzda kutlandı.

Mrt

Okulumuzda çalışan kadın öğretmenlerimize ve personelimize küçük hediyeler takdim ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladık. Bu vesile ile tüm emekçi kadınların da dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden oluşan bir grup öğrencimiz bugün Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki Resim Sergisini gezmiştir. Resimlere yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizin sanata doydukları bir gün oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Engelsiz Kafe ve Fatsa Ziraat Odası Sera gezisi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz güneşin tadını çıkardılar, Fatsa Ziraat Odası Sera'sında kendi sukulentlerini diktiler daha sonra Engelsiz Kafe'de karınlarını doyurdular. Bizi ağırlayan Fatsa Ziraat Odası ve Engelsiz Kafe personeline teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin yaşamın içinde olmalarını önemsiyoruz. Onların sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmek için Fatsa City Avm'de sinema izleme etkinliği gerçekleştirildi.Etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla yaşamın içinde olmaları için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda da 5-A ve 7-A Sınıfı öğrencilerimiz sınıf öğretmenleriyle birlikte ORMEK ve FATSA CITY'e ziyaret gerçekleştirdiler.Bizi ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları müdürlüğüne ve öğrencilerimizle ilgilenen kurs öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bakanlığımız tarafından öğretmenlerimize gönderilen önlükler sahiplerine ulaştı.

Ock

Okul-aile iletişimini artırmak amacıyla rehberlik servisimiz tarafından planlanan bir takvim doğrultusunda ev ziyaretlerimiz gerçekleştirilmektedir.

Ara

Kızılay Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı öğretmen ve öğrencileri okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimizle vakit geçirip onlar için hazırladıkları hediyeleri takdim ettiler.  Kızılay Anaokulu Minik Kalpler Sınıfına nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilerimiz diledikleri gibi eğlensinler diye okulumuz bahçesine şişme oyun parkı kuruldu ve palyaço geldi. Organizasyonda emeği geçen öğretmenimiz Gamze YÜKSEL'e ve hayırseverlere teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günümüzü öğretmen, öğrenci ve okul personelimizle birlikte kutladık. Okul Müdürü Teyfik ÖZTÜRK günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yaptıktan sonra öğretmenlere hediyeleri takdim edildi. Pasta kesimi ve fotoğraf çekiminden sonra program son buldu.

Nis

2 Nisan ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ etkinlikleri münasebetiyle, Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlükleri tarafından hazırlanan ilçe programı; Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi ÖZBAY, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri: Şükrü YÜLSEL ve Bayram SELEK, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Fatsa Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilmiştir.

Programda misafirlere otizmli bireylerin özellikleri anlatılmış, toplum tarafından farklılıklarının kabul görmesi ve sosyalleşmelerinin verilen eğitimlere katkısı üzerinde durulmuş olup;

‘Tohum toprağa, özel gereksinimli bireyler topluma emanettir.’ vurgusu yapılmıştır.

Ock