ORDU / FATSA - Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik. Geleneksel oyunlarımızdan olan; topaç çevirme, sandalye kapmaca, çuval yarışı, halat çekme vb. gibi oyunlar oynayıp, dolayısıya eğlendik. Öğrencilerimizden Ege ''Çocuğum  Ben'' şiirini okudu. 23 Nisan şarkılarıyla dans ederek etkinliğimize son verdik. Ertesi gün Şehit Şükür Bağdatlı Anaokulunun düzenlemiş olduğu 23 Nisan şenliğine katılarak akranlarımızla vakit geçirdik.

Nis

Fatsa Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır" konulu resim yarışmasında;

Mansiyon Kategorisinde öğrencilerimiz Kadir BURGU ve Evren KAÇAK ödül aldılar. Fatsa Belediyesine ve öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Fatsa Gençlik Spor Müdürlüğünün 75. Yıl Spor Salonunda yapılan ‘’Mutlu Çarşamba’’ etkinliğine okul olarak davet edildik. Dilek Hoca koordinatörlüğünde tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz etkinliğe katılım sağladılar. Mutlu bir çarşamba günü için spor yaptılar,eğlenceli vakit geçirdiler ve en önemlisi toplumsal yaşam becerilerini arttırdılar. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Ordu Hayat Gazetesi internet sitesinde ve gazetelerinde okulumuzun organize ettiği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü programına geniş yer vermiştir. İlgili haberde şu ifadeler yer almıştır;

Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından organize edilen etkinlik, ilçenin önemli isimlerini ve toplumu bir araya getirdi. Kaymakam, Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanları, Milli Eğitim Müdürü, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Program, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya'nın otizm konusunda duygusal ve bilgilendirici bir konuşma yapmasıyla devam etti. Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri, Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösterilerdi. Bu gösteriler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve coşkuyla izlendi.

Nis

Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu Ailesi olarak neşe, huzur, bereket, güzellik, birlik ve beraberlik dolu; her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmenizi dileriz. İyi bayramlar.

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Fatsa Anaokulundan bir grup öğrenci ve öğretmen bizleri ziyaret edip öğrencilerimize hediyeler takdim etmişlerdir. Kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Okulumuz öğrencileriyle birlikte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Bolaman Özel Eğitim Anaokulunun düzenlemiş olduğu organizasyona katılım sağladık. Bizi ağırlayan Bolaman Özel Eğitim Anaokuluna teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Okulumuz ve Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulunun ortaklaşa düzenlediği program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya yaptı.

Okulumuz ve Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan gösterilerin katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlendiği program, farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan " Eğitimde Feda Edilecek Tek Bir Fert Bile Yoktur" yazılı pankartın açılması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Programda ayrıca Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Lale Karalı rehberliğinde öğrencilerin yaptığı resimlerin bulunduğu sergi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Mrt

İsteyen her devlet okuluna kitap gönderen Türkiye İş Bankası, bizim kitap talebimize de cevap vererek 40 adet kitap bağışında bulunmuştur. Okulumuz adına Türkiye İş Bankasına teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları faaliyetleri kapsamında 27 Mart 2024 tarihinde Fatsa İlçe Stadyumunda yapılan Özel Sporcular Ordu İl Birinciliği yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Ege EREN 100 mt koşu branşında il 2.si, gülle atma branşında il 2.si olmuştur. Yine öğrencilerimizden Kağan YÜKSEKTEPE 200 mt koşu branşında il 2.si, gülle atma branşında il 3.sü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, onları yarışmalara hazırlayan öğretmenimiz Dilek ARAT'a teşekkür ederiz.

Mrt

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Fatsa Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden öğrencilerimiz, yaşlılarımızla güzel vakitler geçirip hediyelerini takdim ettiler. Ziyaretimizden bir hayli mutlu olan yaşlılarımız teşekkürlerini ilettiler.

Mrt

Sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştiren, tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı sebebiyle okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü çeşitli etkinliklerle okulumuzda kutlandı.

Mrt

Okulumuzda çalışan kadın öğretmenlerimize ve personelimize küçük hediyeler takdim ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladık. Bu vesile ile tüm emekçi kadınların da dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden oluşan bir grup öğrencimiz bugün Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki Resim Sergisini gezmiştir. Resimlere yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizin sanata doydukları bir gün oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.